Spisekroken på Klosteret i Bergen

Spisekroken ble åpnet i 1996. Ingvild Skorpen Bøge er kokk og eier. Ingvild har jobbet på forskjellige restauranter i Bergen og som kjøkkensjef i Hellas, før hun flyttet hjem og åpnet egen restaurant. Hun er forfatter av kokeboken «KALV».

Vi holder til på Klosteret på Nordnes, i en rekke av gamle bergenshus, er restauranten «klemt» inn mellom boliger. I trange, skakke og sjarmerende lokaler har vi funnet vår plass og har nå vært her i 25 år. Vi har en uformell atmosfære og har plass til alle. Her har kokker og vinkelnere sammen med lærevillige lærlinger skapt gode gjesteopplevelser.

Menyen vår endres etter sesongene. Vi har fokus på gode råvarer og veldig gjerne fra lokale bønder der det er mulig. Spesialiteten vår er kalv, og nye retter av kalv dukker alltid opp på menyen vår.

Kokkene lager rause porsjoner og vi liker å utfordre littegran.

Hver vår dukker geitekilling opp på menyen vår, og vi lager spennende retter av dette gode kjøttet.

Fisken vår er villfanget hvit fisk. Den endres fra dag til dag etter hva fiskeleverandøren vår har å by på.

Vi har alltid gode oster fra spennende norske ystere på menyen.

Om du ønsker bord til grupper større enn 12 personer, send oss en mail på post@spisekroken.no  eller ring oss på 55230115

 

Klosteret Mat & Vinhus selskapslokaler

Klosteret Mat & Vinhus er selskapslokalene våre i Nordnes bydelshus. Huset har historie tilbake til tidlig 1700tallet. Bergens eldste bevarte veggmalerier er det noen spor av igjen her. Her har vært herskapshus, Scandinavi Hotel, gamlehjem og Bydelshus. Nå er første etasjen våre fine selskapslokaler med en liten bar og plass til 50 gjester.

Vi tar i mot selskaper på min 20 personer til alle anledninger, og her har vi selskaper, vinsmakinger og mye annet gøy.

Følg med på våre facebook-sider for en oppdatert oversikt over hva som skjer! Vi har adresse Klosteret 2, Nordnes Bydelshus.
www.facebook.com/spisekroken

 

Spisekroken Straume

På Straume, Sotra, åpnet vi vårt uformelle spisested i 2018. Vi serverer digge lunsjretter, ost og skinkeplanker, raspeballer om torsdagen og selvsagt kalv og fersk fiskefangst.

På uterestauranten er det godt vær og opplett uansett hva værmeldingen sier året rundt!

På Straume har vi også selskapsrom som kan brukes til møter, alle typer selskaper, vinsmakinger og konserter. Alt er mulig!

 

Catering

Vårt catering kjøkken er kjent for å servere god mat i rikelige porsjoner. Vi er litt annerledes, gjør ting på vårt eget vis og får skryt for det.

Vi baker selvsagt vårt eget brød og all mat er laget av våre dyktige kokker. Du kan hente maten selv  på Klosteret eller på Straume eller vi kjører den ut for 300 kr innen Bergen og Sotra.

 

Jobb hos oss

Vi setter alltid pris på søknader fra faglig dyktige medarbeidere.

Ta kontakt med Ingvild på post@spisekroken.no