Spisekroken
Klostergaten 8, 5005 Bergen, Norway
Telefon: +47 55 23 01 15
Telefaks: +47 55 90 03 87
post@spisekroken.no


 

Trippelmeny

Tre forskjellige forretter på ett brett

Oksehaleterrine med Santa Kristinaskinke, ripsgele,

sprøtt rede med vaktelegg fra Ågotnes i brent purre. 

Sjøkreps fra Øygarden, sprø og kremet urtesalat med syltet fennikel og dill,

kapersflarn og ørretrogn. 

Skalldyrsuppe tilsmakt med cayennepepper, persillerømme,

ett lite stykke hvit fisk og cayennepotetchips

(1 hvete,2,3,4,7,9,12)

Deretter følger vår spesialitet til hovedrett

Gourmetkalv fra Sogn med estragonsaus, bakt jordskokk, 

småpoteter, syltet rødløk og persillerotpure

(7,9,12,)

… og til slutt tre desserter på ett brett

Jørns yoghurt fra Krokeide med eple og anis, salte pistasienøtter,

anisskum og karamellkjeks.

 

Sjokoladeterte med karamell, salte valnøtter, likørmarinerte kirsebær og kirsebærsorbet. 

Hvit sjokoladefudge med tindved, havreflarn med tindvedkrem,

tindvedsaus og brunet hvit sjokoladekrunsj

(1,hvete og havre,3,7,8)

575,-

Vinpakke 345,-

Juicepakke 185,-

FORRETTER

«Akevittbrett»

Tre forskjellige små forretter på ett brett med tre utvalgte akevitter eller juicer.

198,- (1 hvete,2,3,4,7,9,12)

Oksehaleterrine med Santa Kristinaskinke,

ripsgele, sprøtt rede med vaktelegg fra Ågotnes i brent purre

135,- (3,9)

Haukelichevre med svart hvitløk, syltet rødløk, bakt løk, hjertesalat og jordskokkchips

135,- (7,12)

Sjøkreps fra Øygarden, sprø og kremet urtesalat med syltet fennikel og dill, kapersflarn og ørretrogn

135,- (1 hvete,2,3,7,12 )

Skalldyrsuppe tilsmakt med cayennepepper,

Persillerømme, ett lite stykke hvit fisk og cayennepotetchips

135,- (2,4,7,9,12)

HOVEDRETTER

And fra Holte gård servert med annapotet,

gulrotpure med cummin, bakte rotgrønnsaker, honning og timiansaus,

298,- (7,9,12)

Gourmetkalv fra Sogn med estragonsaus, bakt jordskokk,  

småpoteter, syltet rødløk og persillerotpure

298,- (7,9,12,)

Geitekilling langtidsbakt  i sitrus og løpstikke servert med kremet potet,

sprø skorsonerrot og ovnsbakte rotgrønnsaker

298,- (7,9,12)

Dagens ferske fiskefangst med pepperrotsmørsaus, kremede speltperler,

sitronstekt spinat, bakt fennikel og persillerotchips

298,- (1 spelt,4,7,9,12)

DESSERTER

Jørns yoghurt fra Krokeide med eple og anis, salte pistasienøtter,

anisskum, Oma eple sorbet og karamellkjeks

115,- (1,hvete7,8)

Sjokoladeterte med karamell, salte valnøtter, likørmarinerte kirsebær og kirsebærsorbet

115,-(1 hvete,3,7,8)

Hvit sjokoladefudge med tindved, havreflarn med tindvedkrem,

tindvedsaus og brunet hvit sjokolade

115,-(1 hvete og havre 3,7)

Oster fra norske ystere servert med

 fiken og timiankompott, honningkrunsj, ølsvele og honning

115,-(1 hvete,3,7,12)

Allergener:

(Merket i menyen med nummer i parentes)

1. Gluten, 2. Skalldyr, 3. Egg, 4. Fisk, 5. Peanøtt, 6. Soya, 7. Melk 8. Nøtter,

9. Selleri, 10. Sennep, 11. Sesamfrø, 12. Sulfitt, 13. Lupin, 14. Bløtdyr.