Spisekroken
Klostergaten 8, 5005 Bergen, Norway
Telefon: +47 55 23 01 15
Telefaks: +47 55 90 03 87
post@spisekroken.no


 

Trippelmeny

Tre forskjellige forretter på ett brett

Gulrot, gresskar og søtpotetsuppe med grillet chevre og urteolje

 

Akevittgravet reinsdyr med syltede kantareller, ripsgele og ristede gresskarkjerner

 

Røkt Hardangerørret med pepperrot og eggeskum, confitert eggeplomme,

 agurk, purreløk og tangsalt

(1 emmer,3,4,7,12)

Deretter følger vår spesialitet til hovedrett

Gourmetkalv fra Sogn med  steinsoppsaus,

blomkålpure, knutekål,romanesco, syltet rødløk og bacon fra Bønes

(7,9,12)

… og til slutt tre desserter på ett brett

Multeostekake med snøfrisk på aniskjeksbunn, mandelkjeks og multesorbet

 

Sjokoladeterte med lakris, kremet gløggis og hvit sjokoladeknekk

 

Oster fra norske ystere servert med , walnøtter,

pistasienøtter, honning og pepperkaker

(1hvete 3,7,8,12) 

575,-

(675,- med pinnekjøtt hovedrett i stedet for kalv)

Vinpakke 345,-

Juicepakke 185,-

FORRETTER

«Akevittbrett»

Tre forskjellige små forretter på ett brett med tre utvalgte akevitter eller juicer.

198,- (1 emmer,3,4,7,12)

Gulrot, gresskar og søtpotetsuppe med grillet chevre og løpstikkeolje

135,- (7,12)

Akevittgravet reinsdyr med syltede kantareller, ripssirup, syltet gresskar og ristede gresskarkjerner

135,- (12)

Kamskjell fra Øygarden med løk og hvitløkspure, russiske erter,

sherrysirup, bakt selleri og jordskokkchips

135,- (1 bygg, 7,9,12,14)

Røkt Hardangerørret med pepperrot og eggekrem, confitert eggeplomme,

agurk, syltet purreløk, brødchips og tangsalt

135,- (1emmer 3, 4, 7,12)

HOVEDRETTER

Svinekjaker braisert i juleøl og krydder med kremede speltperler,

rødkål med smak av appelsin og solbær,

ostechips av Samnangerost, grønnkål og kålrot

298,- (1 spelt og bygg,7,9,12)

Gourmetkalv fra Sogn med steinsoppsaus,

blomkålpure, knutekål, romanesco, syltet rødløk og bacon fra Bønes

298,- (7,9,12,)

Reinsdyrfilet med potet og sellerirotpure,

rosettkål, tyttebærsaus og sprø chips

298,- (7,9,12)

Dagens ferske fiskefangst med sjøkrepshollandaise,

 potetkake med smak av løk og fennikel samt bakt sjøkreps

298,- (2,3,4,7,9,12)

Røkt pinnekjøtt fra Evanger med poteter, kålrotstappe og tyttebær

398,-

(7)

DESSERTER

Multeostekake med snøfrisk på aniskjeksbunn, sprø mandelkjeks og multesorbet

115,- (1hvete 3,7,8)

Krydderkake med kaffekrem, cognacmarinerte fiken,

 karamelliserte pistasienøtter og mandarinsorbet

115,-(1, hvete,havre,3,7,8,12)

Sjokoladeterte med lakris, gløggiskrem, bjørnebær og hvit sjokoladeknekk

115,-(1hvete,3,7,12)

Oster fra norske ystere servert med

hasselnøtter, honning, pærekompott og pepperkaker

115,-(1 hvete 3,7,8,12) 

Allergener:

(Merket i menyen med nummer i parentes)

1. Gluten, 2. Skalldyr, 3. Egg, 4. Fisk, 5. Peanøtt, 6. Soya, 7. Laktose, 8. Nøtter,

9. Selleri, 10. Sennep, 11. Sesamfrø, 12. Sulfitt, 13. Lupin, 14. Bløtdyr.