Spisekroken
Klostergaten 8, 5005 Bergen, Norway
Telefon: +47 55 23 01 15
Telefaks: +47 55 90 03 87
post@spisekroken.no


 

Spisekroken Straume, på Sotra så dagens lys  15 mars 2018!
Spisekroken Straume serverer vår velkjente og kjempegode mat slik vi har gjort i 22 år på Klosteret.
På Straume åpner vi til lunsj kl 11.30 og disker opp med skikkelig digg lunsj!
Vi har flotte lokaler og vil også ha plass til forretningsmiddager, lukkede selskap, runde dager, konfirmasjoner og ikke minst bobler og shopping;)
Vi steller i stand vinmiddager med gode vinprodusenter og alle typer kjekke selskaper på kveldstid.

Du er hjertelig velkommen inn for bare en kopp kaffe eller ett glass vin:)

Til jul stenger vi kl 18.00 22 des.

Stengt 23,24,25,26 des.

Åpent 27,28,29 des.

Stengt 30,31des, 1,2 jan.

Du kan booke bord på Straume@spisekroken.no

eller tlf 958 50 550

FORRETTER

Gulrotsuppe med chevre, salte og ristede gresskarkjerner og urteoljeolje

135,- (7,12)

Kamskjell med blomkålpure, spirer, syltet blomkål, eplesirup og potetchips

145,- (2,7,12)

Gravet Hardangerørret med einer og dill, eggekrem med black garlic,

syltet rødløk og hjemmelaget knekkebrød

145,- (1hvete og havre 3,4,7,12)

HOVEDRETTER

Svinekjaker braisert i rosmarin, juleøl og julekrydder servert med potetpure,

rødkål, bakte rotgrønnsaker og sprø baconsvor.

298,- (1 bygg,7,9,12)

Gourmetkalv fra Sogn med oksehalesaus,

persillerotpure, rosett kål, fritert kapers, syltet rødløk og annapoteter

298,- (7,9,12,)

Juletorsk, kremede speltperler med rødbet, bakte og syltede beter,

 brokkolini, kjørvelolje og ostedryss av Samnangerost.

298,- (1 spelt,4,7,9,12)

Pinnekjøtt fra Evanger med poteter, kålrotstappe og tyttebær

389,-

(7)

DESSERTER

Jørns yoghurt med smak av riskrem,

 servert med blåbærsorbet, knust pepperkake og sitrontimian

125,- (1 hvete 3,7)

Ostekake med smak av kirsebær, ristede mandler og kirsebærsorbet

125,- (1, hvete, havre,3,7,8,12)

Sjokoladefudge med multesorbet, multemousse, multesaus og  hasselnøtter

125,- (1 hvete,3,7,8,12)

 

Trippelmeny

Tre forskjellige forretter på ett brett

Deretter følger KALV, vår spesialitet til hovedrett

… og til slutt tre desserter på ett brett

575,-

( pinnekjøtt hovedrett 675,-)

Vinpakke 345,-

Juicepakke 185,-

Allergener:

(Merket i menyen med nummer i parentes)

1. Gluten, 2. Skalldyr, 3. Egg, 4. Fisk, 5. Peanøtt, 6. Soya, 7. Melk 8. Nøtter,9. Selleri, 10. Sennep, 11. Sesamfrø, 12. Sulfitt, 13. Lupin, 14. Bløtdyr.

 

Lunsj og snaddermat

 

Pizza med verdens beste Fanostost og bogskinke

139,-( 1 hvete,7)

 

Pizza med Jørns Brie og Fanaost, Æra-skinke, honning,

salte pinjekjerner og frisk salat

139,- (1 hvete,7,12)

 

BBQ okseburger  med Fanaost, bacon, caleslaw, tomat, rødløk,

salat, sylteagurk og stekte poteter

195,-(1 hvete, 3,7,12)

 

Kyllingsalat med kylling fra Stange, syltet blomkål, chevre, sprø jordskokk,

bakte småtomater, Tind spekepølse , syltet rødløk og basilikumpesto

175,-(7,12)

 

Roastbeefsmørbrød av kalv med syltede grønnsaker,

estragonmajones, sprø potetflak, spirer og salat

159,-( 1 hvete, 3,12)

 

Ørretsmørbrød med ørretrognmajones

frisk salat, agurk, syltet fennikel og sitron.

145,-( 1 hvete3,4,12)

 

Grillet toast med blåmuggost, aprikos og valnøtter, salat og vinagrette

139,-(1 hvete,7,8,12)

 

Kalkunsmørbrød med snøfrisk-krem, frisk salat, salte valnøtter, spirer, beter og rødkål

139,-(1 hvete,7,12)

Julelunsj med kalkun, rødkål og valnøtter, sprø baconsvor,

 roastbeef med syltede grønnsaker og potetflak,

røkt ørret og ørretrognmajones,

kylling fra Holte gård, salat og hjemmebakt brød

198,-

 

Gulerotkake med ostekrem

59,-(1 hvete,3,7)

Til barn under 12 år lager vi alle retter i halv porsjon til halv pris.( gjelder ikke pizza)

Burger 80,- Pasta med fløtesaus 80,-