Spisekroken
Klostergaten 8, 5005 Bergen, Norway
Telefon: +47 55 23 01 15
Telefaks: +47 55 90 03 87
post@spisekroken.no


 

Spisekroken Straume, på Sotra så dagens lys  15 mars 2018!
Spisekroken Straume serverer vår velkjente og kjempegode mat slik vi har gjort i 22 år på Klosteret.
På Straume åpner vi til lunsj kl 11.30 og disker opp med skikkelig digg lunsj!
Vi har flotte lokaler og vil også ha plass til forretningsmiddager, lukkede selskap, runde dager, konfirmasjoner og ikke minst bobler og shopping;)
Vi steller i stand vinmiddager med gode vinprodusenter og alle typer kjekke selskaper på kveldstid.

Du er hjertelig velkommen inn for bare en kopp kaffe eller ett glass vin:)

Du kan booke bord på Straume@spisekroken.no

eller tlf 958 50 550

Lunsj!

 

Kalveburger med koriander, hvitløk og chili,

småpoteter, salat, eplekompott og karamellisert løk

                 185,- (1 hvete,3,7,10,12)

 

Kyllingsandwich med kyllingbryst fra Holte gård,

tzatziki med yoghurt fra Krokeide, bifftomater, salat, vinagrette og syltet rødløk

139,- ( 1 hvete,3 ,7,12)

 

Grillet toast med Haukeli chevre, snøfrisk, spekepølse fra Tind,

honning og salte valnøtter.Servert med salat og vinagrette

139,- ( 1 hvete, 7, 8)

Biffsmørbrød med kalv, syltede grønnsaker, grønnkålsalsa, aioli, salat og vinagrette

185,-(1hvete,12)

 

Tagliatelle med kremet skogsopp, grillet østersopp og revet ost fra Krokeide

165,-( 1 hvete, 7)

Dampede blåskjell med hvitløk, fløte,hvitvin og urter,

 småtomater, bacon, sukkererter, kjørvel og ailoi

175,-(7,12,14)

Høstsalat med Santa Kristina skinke, syltet blomkål, rødløk,

sprø jordskokk, brie fra Krokeide,

småtomater, valnøtter og vaktelegg fra Ågotnes

175,-(3,7,8,12)

Fiskeburger med filetstykker, eple og karrymajones,

frisk salat, caleslaw, blåskjell og småpoteter i parmesanolje

175,-( 1 hvete, 3,4,7,13,14)

 

Gode oster fra norske ystere, Santa Kristina skinke og

spekepølser fra Tind servert

med honning, knekkebrød, aprikoskompott, valnøtter og brød.

                185,- (1 hvete,7,8,11)

 

Husets eplekake med vaniljeis

89,-

Til barn under 12 år lager vi alle retter i halv porsjon til halv pris.

Kylling og småpoteter 80,-

Fisk og potetstapp 80,-

Tagliatelle med fløtesaus 80,-

Burger 80,-

FORRETTER

Kongekrabbe med syltet fennikel, taskekrabbe og strandkrabberagu

145,- (2,7,12)

Skogsoppsuppe med ristede kantareller, sprø jordskokkchips

135,- (,7,12,14 )

Kveite gravet med akevitt

servert med agurk, dill, potet, salat, cremefraiche og knekkebrød

135,- (4,7,12)

HOVEDRETTER

Gourmetkalv fra Sogn, entrecote og kjake, estragonsaus,

 knutekålpure, bacon og småpoteter

298,- (7,9,12,)

 Lammeribber fra Hardanger

servert med potetpure, smørstekt spisskål, syltet gresskar og lammesjy

298,- (7,9,12)

Elg biff fra Nord Trøndalag med kantareller, Annapotet,

 løpstikkesaus, gulbetpure og syltede plommer

305,-(7,9,12)

Dagens ferske fiskefangst med potetpure, egg og persille, bakte beter,

nøttesmør med soya, kapers og sitronstekt spinat

298,- (4,7,12)

DESSERTER

Jørns yoghurt fra Krokeide med sjokoladeskum,

karamelliserte pistasienøtter og solbærsorbet

115,- (1hvete,7)

Sjokoladeterte med plommesorbet, hasselnøtter og plommer fra Gloppen

115,-(1hvete,3,7,8)

Høstens epler med ostekakekrem i sprø butterdeig

115,-(1 hvete 3,7)

Trippelmeny

Tre forskjellige forretter på ett brett

Deretter følger KALV, vår spesialitet til hovedrett

… og til slutt tre desserter på ett brett

575,-

Vinpakke 345,-

Juicepakke 185,-

Allergener:

(Merket i menyen med nummer i parentes)

1. Gluten, 2. Skalldyr, 3. Egg, 4. Fisk, 5. Peanøtt, 6. Soya, 7. Melk 8. Nøtter,

9. Selleri, 10. Sennep, 11. Sesamfrø, 12. Sulfitt, 13. Lupin, 14. Bløtdyr.