Spisekroken
Klostergaten 8, 5005 Bergen, Norway
Telefon: +47 55 23 01 15
Telefaks: +47 55 90 03 87
post@spisekroken.no


 

Spisekroken Straume, på Sotra så dagens lys  15 mars 2018!
Spisekroken Straume serverer vår velkjente og kjempegode mat slik vi har gjort i 22 år på Klosteret.
På Straume åpner vi til lunsj kl 11.30 og disker opp med skikkelig digg lunsj!
Vi har flotte lokaler og vil også ha plass til forretningsmiddager, lukkede selskap, runde dager, konfirmasjoner og ikke minst bobler og shopping;)
Vi steller i stand vinmiddager med gode vinprodusenter og alle typer kjekke selskaper på kveldstid.

Du er hjertelig velkommen inn for bare en kopp kaffe eller ett glass vin:)

Du kan booke bord på Straume@spisekroken.no

eller tlf 958 50 550

Sandwich og toast meny

11.30-16.00

Kyllingsandwich med livechekylling, brent paprika, cherrytomat, salat og ramsløkmajones

139,- ( ta med 98,-)

(hvetegluten,egg,melk)

Santa Kristinasandwich med camembert, tomatpesto, grillet artisjokk, salat og honning

139,-

( hvetegluten,melk,)

Grillet toast fylt med mjødurt ost, fenikkelsalami fra Tind, parmesanolje og paprika.

 Servert med salat og wasabimajones.

139,- ( ta med 98,)

( hvetegluten,egg,melk)

Grillet toast med Haukeli chevre, spekepølse med sydlandske urter fra Tind, honning og salte valnøtter.

Servert med salat og vinagrette

139,- ( ta med 98,-)

(hvetegluten,melk,valnøtter)

Grillet toast med Fjellblå ost fra Røros, aprikos og Mjødurtost fra Krokeidet.

Servert med salat og vinagrette

139,-( ta med 98,-)

(Hvetegluten,melk,)

Vil du hente med deg lunsjen din?

Bestill på forhånd på straume@spisekroken.no

FORRETTER

 

Asparges rullet i tørket tare med vaktelegg fra Ågotnes,dillemulsjon og spirer  

135,- (3)

Blåskjell med syltede neper, spirer,sprø jordskokk og ramsløkolje

135,- (1 hvete,2,3,7,12 )

Hardangerørret med syltede grønnsaker, sennepsflarn og frisk salat i cremefraiche

135,- (2,4,7,9,12)

HOVEDRETTER

Gourmetkalv fra Sogn med persillerot og persillepure, bakt gulrot,

 syltet rødløk, asparges og stikkelsbærsaus

298,- (7,9,12,)

 Kyllingbryst fra Holte gård servert med ramsløkpotet,

gulrotpure, sitronbakt skorsonerrot, honning og ramsløksaus

298,- (7,9,12)

Dagens ferske fiskefangst med kremede poteter,

brønnkarse og ingefærsaus, reddiker, vårløk og sprø persillerot

298,- (4,7,9,12)

DESSERTER

Jørns yoghurt fra Krokeide med bringebær, lakrisskum og lakris/karamellflarn

115,- (1,hvete7,8)

Sjokoladeterte med hasselnøtter, pistasienøtter, kaffeis og solbær

115,-(1hvete,3,7,8)

Rabarbraostekake med rabarbrakompot og havrekjeks

115,-(1 hvete og havre 3,7)

 Trippelmeny

Tre forskjellige forretter på ett brett

Deretter følger vår spesialitet KALV til hovedrett

… og til slutt tre desserter på ett brett

575,-

Vinpakke 345,-

Juicepakke 185,-

 

 Snaddermat!  

Ramen med oksehaler, kål, gulrot, rødløk, eggnudler, vaktelegg fra Ågotnes og oksekraft.

179,- (7)

  Liveche kylling fra Østfold fylt med urter, servert med frisk salat, ristede pistasie nøtter, reddiker, aspsarges, snøfrisk krem og vinagrette

         185,- (7,8,12) 

Husets hjemmelagde kalveburger med koriander, hvitløk og chili, chevre,

syltet løk, eplekompott, sennepsdressing,urte poteter, salat og tomat

                 185,- (1 hvete,3,7,12)

Ferske dampede blåskjell med hvitvin og fløte

            175,-(7,9,12,14) 

Gode oster fra norske ystere, Santa Kristina skinke og

spekepølser fra Tind servert

med honning, knekkebrød, aprikoskompott, nøtter og brød.

                185,- (1 hvete,7,8,11)

 Lun rabarbrakake med vaniljeis

89,-

( 1 hvete,3,7,8)

 

Til barn under 12 år lager vi alle retter i halv porsjon til halv pris.

Kylling og småpoteter 80,- Pølse og potetstapp 80,- Toast med ost 60,- Burger 80,-

Allergener:

(Merket i menyen med nummer i parentes)

1. Gluten, 2. Skalldyr, 3. Egg, 4. Fisk, 5. Peanøtt, 6. Soya, 7. Melk 8. Nøtter,

9. Selleri, 10. Sennep, 11. Sesamfrø, 12. Sulfitt, 13. Lupin, 14. Bløtdyr.